2014-02-02 20:50 #0 av: Lars-Olof

Jo, förstår ni, att februari-bilden är ju från inledningen av filmen, när Julle Bergström beger sig till Pensionat Paradiset för att rädda det från att brinna ner. Bilden är från en scen tidigt i manus och är enligt mina efterforskningar inspelat i oktober 1936. Svärd har precis avfyrat sin dubbelpipiga bössa och blåst huvét av gipsbysten, och gipshatten landar på Bergströms huvé. I samband med skottlossningen vaknar resten av pensionatsgästerna och Bergström tvingar sig att gömma sig i en garderob under trappan. På morgonen när Bergström ska fly blir han ertappad...och cirkusen är i full gång.

Inspelningen i hallen på pensionatet gjordes i Lilla Ateljén i Filmstaden Råsunda under oktober 1936, som tidigare nämnts.

I början på oktober blev det inte mycket inspelat. I inspelnings- rapporterna står det helt sonika "Ingen tagning". På någon rapport angavs en orsak till varför det inte blev någon tagning. T ex "Herr Modéen upptagen i film 8/36." eller "Modéen sjuk" eller "Inställt pga regn" eller "Ingen tagning pga Thor Modéens och Carl Hagmans tjänstgöring i film 8/36".