Allmänt

Boka en filmhistorisk visning!

2006-05-26 14:39 #0 av: Lars-Olof

Jag måste bara få rekommendera en liten sak. Om ni har vägarna förbi Stockholm med omnejd måste ni bara gå på en filmhistorisk visning.

Klassiska, anrika, enorma (massor med mer superlativ) Råsunda Filmstad, förevisas av Stiftelsen Filmstadens Kultur. Boka på tel eller via mail.

08-27 00 10info@filmstadenskultur.se

Miljöerna bjuder på klassisk filmhistorik, inte bara för filmintresserade. Filmstaden innehöll under en period Europas modernaste filmateljéer. I lokalerna spelade alltifrån Körkarlen till Skärgårdsdoktorn in. Greta Garbo, Gösta och Hasse Ekman, Ingrid Bergman, Thor Modéen, Nils Poppe, Ingmar Bergman m fl har verkat här.

Vad har strutsen Anders med hela att göra?

 Grosshandlare Lindberg

 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2006-06-17 21:31 #1 av: Kaj

Har själv varit där. Måste säga att Caroline (som är ansvarig för denna tur) är fantastisk. Hon kan verkligen historien om Filmstaden. svensk filmhistoria och ger även en massa olika anekdoter i ämnet. Det är verkligen intressant för alla som gillar filmhistoria och då även med inriktning mot den svenska

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.