Pilsnerfilm på TV

"Halta Lottas Krog"

2006-03-12 18:24 #0 av: Lars-Olof

Dags igen...

SVT pumpar ut pilsnerfilmer och beredskapsfilmer just nu. Denna gång är det "Halta Lottas Krog" från 1942. I rollerna bland annat käcke Lasse Dahlquist och legenden Åke Grönberg. Dessutom är  Julia Caesar kokerska på värdshuset.

Tisdag 14 mars kl. 14.35! Det är bara att ta ledigt eller tajma videon.

Filmen innehåller några klassiska melodier - titellåten har väl alla någon gång sjungit. Dessutom sjunger Lasse Dahlquist sin egen kompostion Sol och vår. Rune Halvarsson sjunger en låt med den underfundiga titeln Barberaren i de' civila.

Enligt Svensk Filmdatabas börjar handlingen så här:
En grupp meniga anländer till beredskapstjänstgöring vid luftvärnet. De installerar sig glatt och börjar hitta på öknamn åt varandra. En grupp söta och flirtiga luftbevakerskor är förlagda i närheten. Pojkarna och flickorna umgås på fritiden på det trevliga, närbelägna värdshuset, som innehas av den vackra och kärlekskranka värdshusvärdinnan Lotta Strand.

Mycke nöje!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2006-03-13 11:18 #1 av: Kaj

Egentligen skulle jag vara ledig i morgon och då kunna titta på denna. Men nu fick jag tyvärr förhinder. Så det får väl bli inspelning då och kolla på den senare

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.