Allmänt

Tore Skogman

2007-12-10 14:35 #0 av: Kaj

2007-12-10
Dessvärre har en av de stora Västmanländska sönerna gått ur tiden. Tore var en stor anhängare till gamla svenska filmer (och då även pilsnerfilmer så klart) och Thor Modéen var en av hans absoluta favoriter.

Tore blev 76 år gammal och dog av en stroke som var resultatet av ett lårbensbrott

Anmäl
2007-12-10 20:22 #1 av: mondeo

Det var väldigt tråkigt. Man minns honom som en glad gamäng.

Jag har en film från 1965 med Tore Skogman i huvudrollen. "Pang i bygget" här medverkar också Lill-Babs och Julia Caesar.

På en folkparksscen sjunger Lill-Babs och Tore Skogman "Pop i topp". Det är lite buskis stämpel på filmen.
Den är regisserad av Åsa-Nisse regissören Ragnar Frisk.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2007-12-19 11:05 #2 av: Lars-Olof

Minnesprogrammet med Thore på tv i söndags, var lite väl sentimentalt tycker jag. Varför visa att han hade svårt att gå? Jag vet inte hur många gånger vi fick se Thore bäras ned från husvagnen. Och att han alltid behövde gå långa sträckor mot de personer han skulle träffa.

Jag saknade Thores klämkäcka sida och frejdiga melodier. Varför inte plocka ihop ett program med hans bästa framträdanden från olika tidsepoker?  

Jag vill också passa på tillfället att reda ut ett missförstånd. Det var inte Thore som skrev melodin Plättlaggen. Men å andra sidan, vad gör det?! Det var ju ändå hans succé på grammofonskiva, som ha själv uttrycker det.

Grosshandlare Lindberg 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2007-12-23 03:43 #3 av: BENNYP

Japps fällde en och annan tår....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.