Allmänt

Bruno Widén, en hedersknyffel

2010-07-21 10:53 #0 av: Lars-Olof

Den tråkiga nyheten har nått mig att Bruno Widén ej längre är med oss. Bruno Widén avled i början på juli efter en kort tids cancersjukdom.

Bruno var engagerad ägare till Thor Modéen-teatern i Kungsör, och det var så vi kom i kontakt med Bruno. Vårt sällskap, TOFS, Thor Odert Folke sällskapet, besökte flitigt Kungsör en period och vid varje tillfälle tog Bruno hand om oss och förevisade sitt storvulna Thor Modéen-galleri i foajén till teatern. Bruno berättade stolt, och med glädje, om sina bilder som han införskaffat och tapetserat foajén med. Jag minns speciellt historien om bilden med Tosse som äkta mexikanare...Bruno var också en ivrig förespråkare för att Kungsörs kommun skulle förvalta hr Modéens arv. Och det är väl namngivandet av biografen och teatern ett bevis på. Thor Modéen-teatern ligger vid torget, alldeles i närheten av Thor Modéen-statyn.  

Tack Bruno, för att du tog hand om oss.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-07-21 12:26 #1 av: mondeo

Fick tyvärr aldrig lära känna Bruno Widén men förstår på Grosshandlaren att det var en auktoritet på sitt område.

Hoppas att hans värv kommer att leva vidare.
Hatten av för denne Hedersknyffel.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.