Annons:
Etikettallmänt
Läst 2597 ggr
mondeo
2007-09-01 20:06

Hur många är vi?

Vår historia bakåt i tiden är viktig för att kunna förstå vår nutid och hänga med i den snabba tid vi lever i.

Våra ungdomar får inte ta allt för givet som serveras idag utan måste förstå att under exempelvis min livstid så har vi gått ifrån dass på gården och stampat jordgolv, visserligen bara i vår källare i vårt hyreshus men ändå, till dagens plast - och klinkergolv och separeringsbara toaletter.

Här kommer de viktiga kulturbärarna in våra Pilsnerfilmer och andra filmer från framförallt 30-40 och 50 talet. Varje generation har naturligtvis sina idoler på filmduken och en av dagens är ju Bruces Willis i sina Die Hard filmer. Jag kanske låter mossig men undra på att samhället ser ut som det gör när i stort sett varje film det sparkas och slåss så att blodet sprutar.

Visst slogs man och drog kniv på 30-40 och 50 talet men det var ändå ärligare på något vis, man sparkade inte på en som redan låg.

Våra svart-vita filmer från förr visar hur samhället var då och att man kunde leva ett ganska gott liv även om det var fattigt många gånger.

Jag är inte på något sätt emot dagens teknik jag har både dator, MP3 spelare, DVD spelare och allt vad det är men jag ser det viktiga i att visa på hur det en gång var.
Sedan en mycket viktig sak: Jag älskar dessa gamla filmer. Tänk att efter ha arbetat och stressat en dag på jobbet få komma hem och ta fram en Thor Modéen film där han blommar ut i improvisation och snabba repliker, då mår jag bra!

Denna hemsida ska väl försöka vara en knutpunkt för oss som gillar filmklassiker från förr, nu är det en fyra fem personer då mest från TOFS som skriver men var är alla från Pilsnerfilmens vänner de har väl ett hundratal medlemmar och deras hemsida verkar inte vara något forum där man skriver. Det skulle vara roligt att få igång en debatt och diskussion om dåtiden, våra gamla filmer, har vi inga frågor om skådespelarna och filmerna, vet vi allt redan?
Även om det tidigare har skrivits i detta forum om enskilda skådespelare och filmer så är det bara att ta upp tråden igen och fortsätta diskussionen och frågorna.

Hur många hemsidor finns det som handlar om 30-40 och 50 tals film? Hör av er ni som har hemsidor. Vi måste hålla ihop och gemensamt bredda kunskapen om vår flydda tid.

Jag känner bara till ett par stycken som är aktiva:

Film och 78or:    http://medlem.spray.se/filmoch78or/index.htm

Min egen hemsida: www.klassikerfilm.se

Hur går det med TOFS egen hemsida den känns lite (förlåt) gammal.

Hissa flaggan för Thor, Åke, Sickan, Julia, Bullen, Emil, Kulörten, Allan, Carl-Gunnar, Arne, Botte, Tollie m.fl. m.fl.

Mondeo

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Annons:
Lars-Olof
2007-09-02 22:05
#1

Kanonbra inlägg. Mera sån't!

Jag har varit inne på klassikerfilm.se - den är verkligen högklassig.

Jag både hissar och viftar på flaggan!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Lars-Olof
2007-09-02 22:23
#2

jaha, nu har lyckats plocka bort artikeln från startsidan. Jag har skrivit flera  artiklar i helgen, men dom är spårlöst borta, och nu har jag lyckats plocka bort Mondeos inlägg.

Jag ska försöka ställ allt till rätta i morgon.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

mondeo
2007-09-04 21:08
#3

Tack Lars-Olof.
Roligt att du tycker om min hemsida www.klassikerfilm.se .Jag hoppas att den får många besökare.

Visserligen är det bara 28 besök hittills på denna artikel och jag vet inte om jag är otålig men var är kommentarerna, debatten och andra åsikter ? 

Debatt och diskussion för alltid saker och ting framåt!

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Kaj
2007-09-05 13:41
#4

Bra initiativ för alla beundrare av klassisk svensk film.

Jag är personligen lite emot att ha för mycket rörliga bilder på sidor. Då menar jag inte filmsekvenserna de är bra men däremot marquee texten bland länkarna till vänster. Personer med vissa typer av funktionshinder kommer att distraheras av dessa. Regelverk från EU (som 24-timmarsmyndigheter i sverige följer) och från USA säger att man skall vara mycket försiktiga med för mycket rörligt material på olika ställen på sidan. Vill du ha en sida som följer regelverket även för funktionshindrade bör du överväga att inte använda marquee texter.

Ser även att du använt METANAME Keywords. i de modernare sökmotorerna (google, msnsearch, yahoo etc) använder man sig inte längre av dessa för att klassa hur högt upp en sida kommer vid sökning. Numer är det viktigare att man delar länkar med andra. Alltså om du lägger in länkar på din sida till andra sidor (t ex pilnserfilm.ifokus.se, www.ifokus.se) och även länkar dessa sidor till din sida så kommer sökmotorerna att klassa din sida högre pp i sökresultatet och du får större chans att andra kommer att hitta din sida.
Tips alltså kontakta sidor med liknanade innehåll och be dem byta länk med dig. Dvs du länkar till dem om de länkar till dig. Här på iFokus kan vi lägga en artikel om din sida och länka till www.klassikerfilm.se mot att du lägger en länk till http://pilsnerfilm.ifokus.se . på så sätt kommer din länk att hamna högre upp i sökmotererna.

Du kan även gå in på t ex google och registrera din sida för sökning (http://www.google.se/intl/sv/about.html ) under länken Lägg till ta bort din URL. Då kommer google börja indexera din sida. men det krävs att du delat länk med så många som möjligt för att du skall hamna högt upp vid sökning på olika begrepp på din sida. Märk väl att det kan ta några veckor innan din sida dyker upp. Detta för att google indexerar miljontalssidor och först efter att deras spindel upptäckt att din sida finns och att andra länkat till dig oc vise versa kommer den med.

(PS såg just att den faktiskt ligger högst upp i google. Troligen för du har rätt många länkar på din sida)

Långt svar men hoppas det hjälper

mondeo
2007-09-06 00:11
#5

Tack Kaj.

Det var en djupgående och mycket intressant genomlysning av min hemsida.
Jag har fått lite kritik på hemsidan för att man inte hittade alla uppdateringar och jag ville inte ha listor där uppdateringarna stod därför provade jag marquee texten i vänsta kanten. Du har nog rätt så jag tar nog bort dessa igen.
Alla dina andra tips ska jag försöka att anamma.

Jag vill också att alla ni som läser min artikeln ovan
"Hur många är vi?"  kommenterar den med egna inlägg.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Kaj
2007-09-06 11:59
#6

Jag har nu lagt in http://www.klassikerfilm.se/ på vår länksida.

På varje site i iFokus har vi något som heter länksidor där man delar länkar med andra intressanta siter. Nu ligger som sagt din sida där som en av pilsnerfilm.ifokus.se vänner.

Annons:
mondeo
2007-09-06 21:00
#7

Tackar så mycket.

Nu har jag lagt in Pilnerfilm ifocus på min länksida.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Pyttelite
2022-10-29 13:15
#8

Besök Bestorp den 26:e November
Gör en Filmkväll och se Hans majestäts rival

Läs mer här;

https://www.pilsnerfilm.se


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Nästa filmkväll den Lördag 26 november OBS tiden! Visningen är kl 14:00, samling 13:00 Kära pilsnerfilmsvänner!   Nu har vi sommaruppehåll! Ni får ta det lu...
Upp till toppen
Annons: