2014-10-28 22:08 #0 av: Lars-Olof

Jo förstår ni, jag har kommit över ett visningsexemplar av filmen "Hemtrevnad i kasern" från 1941, som ingår i kommande Den Stora Beredskapsboxen. Filmen inleds med sån't där härligt långt intro som endast gamla filmer har. Storvulet!

 Och fortsätter så småningom med parti bridge, där spelarna helt inlevelselöst verkar läsa innantill från manus. Men filmen tar sig...den blir riktigt festlig. Jag skrattade högt några gånger. Några av de riktigt stora är med Rut Holm, Tollie Zellman, Annalisa Ericson, Carl "Quarl" Hagman, Carl-Gunnar Wingård, Gustaf Lövås, John Melin m fl.
Rut Holm beskriver sin fästman på följande sätt: "Han är så rar under näsan!" (Han har mustasch nämligen.) Och Quarl Hagman utbrister i ett "Colorado claro!" (Minnesgoda kommer ihåg repliken från pilsnerfilmens moder - Pensionat Paradiset.) Det fortsätter med att Rut Holm frejdigt parodierar Tollie Zellman vid ett par tillfällen.
En annan replik som fastnar är: Åh förlåt, att jag ber om ursäkt.
"Hemtrevnad i kasern" handlar om ett kompani som inkvarteras på en teater i Malmstad. Givetvis sätter de upp en revy med diverse stjärnor från trakten. Filmen är riktigt underhållande...fram till att själva revyn börjar.
Duktigt med bonusmaterial till denna dvd. Ser just nu kortfilmen Sabotage.
Jo, jag menar det!