Allmänt

Vilket träd ska man vara mest rädd om?

2014-05-03 12:50 #0 av: Lars-Olof

I Den Stora Hembiträdesboxen får äntligen några av våra duktigaste och kärvänligaste skådespelerskor från förr en storvulen och ohejdad hyllning; Dagmar Ebbesen, Hjördis Petterson, Emy Hagman, Julia Caesar, Marguerite Viby m fl. Studio S har samlat fyra av de allra bästa hembiträdesfilmerna i en och samma box. ”Välkommen in i filmhistoriens aptitretande köksregioner!”, som de själva uttrycker det.

Hembiträdet, det var ju hon, ja det var en kvinna, som höll ihop det svenska folkhemmet under 1930- och 1940-talet. Vårt land skulle inte vara det land det är idag, om det inte vore för hembiträdets simultankapacitet, multitasking kallas det väl nuförtiden. I filmerna beskrevs hembiträdena som gnatiga, bitska och lite snipiga, men de vara rättvisa, ärliga, hade ett stort hjärta och väldigt mycket humor.  

I samlingen Den stora hembiträdesboxen ingår filmerna

  • Vi hemslavinnor (1942),
  • Sussie (1945),
  • Bröderna Östermans huskors (1945),
  • Kristin kommenderar (1946),

Läs mer om filmerna på t ex discshop.se eller studiosentertainment.se.

Kan tyckas vara lite mansgrisigt att presentera de fina kvinnorna under begreppet hembiträden, men jag tycker inte det - de visade med alla önskvärd tydlighet var skåpet skulle stå. Jo, jag menar det!

I boxen ingår förutom nämnda filmer, 3 timmars extramaterial i form av unikt filmmaterial som kortfilmer, husmorsfilmer och gamla reklamfilmer m m. Hembiträd…förlåt…skådespelerskan och regissören Sissela Kyle introducerar samtliga filmer och levererar en riktigt härlig iakttagelse. (Ja, jag har tjuvkikat!). Kom ihåg det!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2014-05-16 21:02 #1 av: Lars-Olof

Hembiträdet!


Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2014-05-25 20:11 #2 av: Lars-Olof

Högst upp på Discshops topplista!

Jo, jag menar det!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2014-06-25 22:16 #3 av: Lars-Olof

Den Stora Hembiträdesboxen ligger fortfarande på topp-10-listan på Discshop.se. Storvulet!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.