Allmänt

Pilsnerfilmsafton på Cinemateket Stockholm, 5/9!

2013-09-03 23:55 #0 av: Lars-Olof

Med anledning av Den Stora Pilsnerboxen nu släppts på dvd bjuder Cinemateket in till en helafton till pilsnerfilmens ära, med filmvisningar och gäster. Arrangemanget genomförs i samarbete med Studio S som är på plats och säljer den nya dvd-samling - Den stora pilsnerboxen till specialpris! Jo, jag menar det!

Kl. 18.00
Sveriges mest utskällda film gav upphov till en vild debatt där bland andra Vilhelm Moberg gick till rasande attack mot svensk films undermåliga smak och stil. Filmen klipptes om och hade nypremiär året därpå med titeln Skärgårdskavaljerer. Vi visar filmen nyrestaurerad till dess originallängd. Visningen inleds av filmrestaureraren Jörgen Viman.

Kl. 20.00
Kyss henne!
, där en balettflicka av en slump befordras till primadonna. gillades till skillnad från Pensionat Paradiset av kritikerna. Thor Modéen hyllades för sin insats som revydirektör och Åke Söderblom jämfördes med Fred Astaire! Visningen inleds av regissören och skådespelaren Peter Dalle samt Margareta Perby och Lena Söderblom, döttrar till Thor Modéen respektive Åke Söderblom.

Biljett införskaffas lämpligen på http://sfi.ebiljett.nu/home/events
Kom ihåg det!

Välkommen!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2013-09-03 23:59 #1 av: Lars-Olof

För övrigt meddelas att dvd-samligen Den Stora Pilsnerboxen toppar försäljningen på Discshop.

Bara så att ni vet.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2013-09-15 20:32 #2 av: Lars-Olof

Festligt, folkligt och fullsatt!


Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.