Allmänt

"Med dej i mina armar"

2013-07-10 22:54 #0 av: Lars-Olof

Ännu en film med Thor Modéen släpps under sommaren. Denna gång har Studio S Entertainment lyckats lägga beslag på rättigheterna till Med dej i min armar från 1940. Med verkande Edvin Adolpson, Karin Ekelund och Thor Modéen. Regi av Hasse Ekman.

Filmen fick ett övervägande gott mottagande av Stockholms recensenter. Axon i NDA: "Den är en kombination av elegant komedi och respektlöst spex, regisserad och spelad med ett ungdomligt, frejdigt humör, som oemotståndligt rycker publiken med sig. Manuskriptet skall vi inte tala om, ty det tål ingen närmare granskning, men filmen är fylld med skojiga sketch-scener, lustiga gags och skälmska infall. Den är en crazyfilm, en sådan som ungdomen av det manliga könet kallar 'pippi i kvadrat' medan flickorna säger 'oh, så vansinnigt rolig'. Den är också 'vansinnigt flott' samt har en elegant stil, som både regissören, Hasse Ekman, och skådespelarna lyckats hålla ända till slutsmekningen."
I StT var Larz lika full av beröm: "Man tar sig faktiskt för pannan och undrar: förlåt, är detta Hollywood eller gamla Novilla? Att Sverige på sista tiden börjat producera allt elegantare lustspel à la Holly!wood visste vi. Men så charmfullt snurriga lustspel, det vågade vi inte hoppas. Och till på köpet av en debuterande regissör! (-)

(Källa Svensk Filmdatabas)

Filmen släpps 2013-07-24!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2013-07-17 12:46 #1 av: frkfilmia

Bara en vecka kvar!!! Partajar

Frk Filmia

Anmäl
2013-07-19 20:34 #2 av: Lars-Olof

Jag har redan beställt!


Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2013-07-30 17:25 #3 av: Lars-Olof

Nu har jag sett den - igen! Thor Modéen tillsammans med Edvin Adolphson, Karin Ekelund och Stig Järrel i Hasse Ekmans regidebut. Mycket trevlig och charmig komedi, och med en titelmelodi som inte går av för hackor. Mitt i filmen spelas ett vansinnigt stycke operaparodi upp; skådisarna är överdrivet dubbade, vilket förstärker vansinnet. Thor Modéen spelar betjänten Vårby och har några tokroliga scener. Vårby börjar språka med en tidningspojke på engelska som inte klykar snacket alls. "Åh, ursäkta, säger Vårby, jag trodde jag var i London". Nästa scen är Vårby hemma i lägenheten hos direktören Krister Dahl (Edvin Adolphson), och städer upp efter en riktig frostnatt. Thor Modéen gestaltar med sitt kroppspråk en "stiff-upp-lip" genialt! Underhållning på högsta nivå.

Se filmen eller få en golfboll i huv'et! Jo, jag menar det!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.