Allmänt

Filmstadens Dag söndag 26 augusti

2012-08-11 12:32 #0 av: Lars-Olof

På scen; Siw Malmkvist, Jennie Löbel & Swing Kings och Bröderna Trück! Årets stora händelse i Filmstaden, Filmstadens Dag, närmar sig! Söndagen den 26/8 välkomnar vi alla att komma och uppleva film i många olika former. Var med och skapa, upplev och känn friska filmhistoriska fläktar i Filmstaden, Sveriges Hollywood.

På Filmstadens Dag får du chansen att testa, lära och nyfiket utforska vårt filmarv. I prova-på verkstäderna kan du falla fritt från 5 meters höjd, precis som de gör på film! Du får även lära dig hur du slåss på låtsas som ett äkta stuntproffs och dessutom prova

på att skapa illusioner med hjälp av en kamera och blackscreen tillsammans med Den Pedagogiska Designbyrån! Under dagen kan du också klä dig som en äkta filmstjärna. Med kreativa kreationer i garderoben guidar Glimpse dig. De tar även ett galet glamoröst foto på dig som blir till en filmis du kan ta med dig hem.
Om du vill prova din skådespelarlycka vill vi tipsa om Svensk Filmindustris casting denna dag som letar nya stjärnor till sina kommande filmer. Och för dig som är nyfiken och vill testa dubbning, då vägleder SDI media dig och du får dubba storfilm!

För dig som hellre tittar än gör så ger Ekmansssällskapet och Thor Modéens vänner (TOFS) iscensatta smakprov ur historiska klassiker såsom Pensionat Paradiset, En stilla flirt och Landstormens lilla Lotta. Du kan även koppla av och njuta av exklusiva filmer i SF Bioklubb eller gå på filmisk skattjakt med Stockholms filmfestival med chans att vinna festivalkort samt besöka de lokala konstnärernas ateljéer.
I lunden ger vi Sagor för barn över 18 år, Tage Danielssons klassiker i högläsningsformat. Här kan du njuta av ett glas vin och samtidigt insupa den filmiska atmosfären i Backstugans berså likt Garbo och många fler lär ha gjort.
På scen bjuder vi på en salig och bra blandning. Du kan vänta dig Äntligen här! med vår absoluta favorit Clownen Manne. Jennie Löbel & Swing Kings bjuder på svängning 30-tals jazz och swing både på scen och i lunden! Dessutom musikaliskt filmquiz med Cinemateket, Bröderna Trück som spelar Alice Babs dängor och sist men definitivt inte minst: allas vår Siw Malmkvist!

Kvällen bjuder in natten genom utomhusbio. Under bar himmel ser vi Hasse och Tages klassiker Att angöra en brygga som presenteras av Mikaela Kindblom, filmvetare och skribent. Vi hoppas innerlig att vi ses denna filmfestliga dag i Filmstaden!

För mer information och tider, besök www.filmstadenskultur.se

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2012-08-22 22:28 #1 av: Lars-Olof

Nu kan jag stolt meddela att vi kommer att försälja storsäljaren Lille Fridolf-boxen till specialpris under Filmstadens Dag.

Vi kommer även att sälja filmer från Zenith Film och Klubb Super 8. Vad sägs om följande titlar.

Aldrig med min kofot; Under ditt parasoll; Motorkavaljerer; Här kommer bärsärkarna; Vi som går scenvägen; Fångad av en röst; Harald Handfaste och Pang i bygget m fl.

Kom å köp!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2012-08-25 11:07 #2 av: Lars-Olof

Nu kan det avslöjas...

Miss Reindeergarten och Blåsing Boys i Tutahult kommer att allsångsgästspela under Jennie Löbel and Swing Kings framträdande.

Kl. 14.00 börjar Jennie Löbel and Swing Kings.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2012-09-02 22:07 #3 av: Lars-Olof

Vilken storvulen dag det blev.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2012-09-04 16:22 #4 av: Trint

Sån't här missar vi som bor på bonnvischan. Och inte i AlingsåsGråter

Anmäl
2012-09-11 08:34 #5 av: veritas

Så sant, så sant...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.