Allmänt

De osminkade damernas kår

2012-02-05 19:54 #0 av: Lars-Olof

I Thor Modéen-kalenderns februari-blad för 2012, presenteras en bild från filmen Så tuktas en äkta man från 1941. Håkan Westergren, Birgit Tengroth, Thor Modéen samt Dagmar Ebbesen syns bilden. I denna film spelar Dagmar Ebbesen, fröken och kassörskan Anna Mathilda Blid, kallas Kassandra. Och hennes insats går inte obemärkt förbi...

Signaturen Larz i Stockholmstidningen hyllar Birgit Tengroth på följande sätt. "Filmen står och faller med Birgit Tengroth...och hon är alldeles förtjusande som modern, rättfram yrkeskvinna och framför allt kvinna." Men det som får mig att gå igång är Signaturen Larz avslut på recensionen, och hans hyllning till Dagmar Ebbesen. Vad sägs?
"Dagmar Ebbesen gör en liten säker studie av kontorsfröken, representerande de osminkade damernas kår."

De osminkade damernas kår! Underbart, eller hur?

Det vore roligt att få ta del av era synpunkter om vilka personer som bör tillhöra De osminkade damernas kår. Jag har några idéer, men vad tycker ni?

 

 

 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2012-02-24 23:13 #1 av: Trint

Jaha. ser att jag fortfarande kör med januari. Snabb omsättning så att man får njuta februari innan jag, i tid, i tid, följer tidens gång och övergår till mars när mars inträder.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.