Allmänt

Thor Modéen kalender - oktober 2011

2011-10-03 22:36 #0 av: Lars-Olof

Att reklamera varor och produkter var väldigt vanligt. Det var ett populärt sätt att dryga ut de oregelbundna inkomsterna för aktörerna. Och Thor var inget undantag. Thor reklamerade kaffet Gevalia med en storvulen replik till sin motspelerska Dagmar Ebbesen. "Det ska vara Gevalia, Eulalia!"

Vidare reklamerade Thor tandkrämen Stomatol - se annan tråd. Vid julen 1935 gjorde Thor reklam för Roys strumpor - damstrumpor!?. "Jultomten Modéen säger: Dom blir hon förtjust i!"

Om ni vill veta hur det gick till i verkligheten ska ni se filmen Annonsera från 1936. Bilden i artikeln härrör från filmen.

I kalendern ser vi hr Modéen i källaren på Vikavägen i Bromma. Bilden var en förlaga till en reklambild för en oljepanna.

"Strålande eldning - härlig eldning", var rubriken, men vilket märke hade oljepannan?

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2011-10-19 22:02 #1 av: Lars-Olof

Väldigt få förslag har inkommit oljepannans märke.

 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2011-11-01 21:26 #2 av: Lars-Olof

Jaha ja, det här var ju en väldigt populär tävling, det här. Inga svar kom in. Och då menar inga svar överhuvudtaget, således.

"De' ska' jag säga, det här är det bästa, i hela kåken. Den sköter sig själv. Alltid samma goda värme, hurudant vädret än är ute. "

Thor Modéen pratar sig varm för oljepannan Oil-O-Matic givetvis.

 

Första priset, och resan till filmfestivalen i New York, och en veckas vistelse på lyxhotell, tillfaller då tävlingsledningen. Jo, jag menar det!

Tack för det.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2011-11-01 22:43 #3 av: mondeo

Att oljepannan hette Oil-O-Matic visste vi alla men vi ville unna tävlingsledningen en liten avkopplingsresa så här på senhösten.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2011-11-01 22:59 #4 av: Lars-Olof

Ja, allt godkänt enligt Notarius Fubbicus.

Jag menar det!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.