Allmänt

Pilsnerfilmsfestivalen, En härlig tillställning !

2007-09-23 16:15 #0 av: Ritchie

När Grosshandlare Lindberg ,T.O.F.S, tillsammans med Lars-Eric Helleberg invigde filmfestivalen på Turisthotellet i Ljungskile fanns ett antal glada och förväntansfulla filmentusiaster på plats. Med de givna filmerna och den glada publiken tillsammans med hotellets service kan omdömet inte bli annat än succe´!!!

Vi hade verkligen en härlig eftermiddag på Turisthotellet i Ljungskile denna höstlördag då även vädrets makter stod oss bi. Solen sken igenom som så skall då det ordnas festival. Invigningsbanden klipptes av Grosshandlare Lindberg, T.O.F.S, och av Lars-Eric Helleberg. Det var en stor ära för oss inom T.O.F.S att Lars-Eric ville besöka oss och berätta små anekdoter ur vännen Folke Hellebergs liv. Folke spelar den gode killen Erik i Pensionat Paradiset och blev kanske den största rollen i Folkes karriär. Det höll också på att bli den sista då recensionerna ifrån filmen inte var nådiga. Flera av de medverkande i filmen tog mycket illa vid sig! Idag är dessa reaktioner helt obegripliga och genom filmfestivalen har vi gjort vår lilla del för att återupprätta hederna för dessa fantastiska aktörer. Vi applåderar de alla !!

Extra spännande är det att Folke har haft släkt i lilla Ljungskile ! Vi tar oss därför rätten att kalla honom Bygdens Son !!

Vi såg Augustas lilla felsteg där både Thor och Edvard medverkar. Dessutom regisserade Thor filmen vilket för övrigt var enda gången han gjorde det. Eller ?

En mycket trevlig film där det bland annat bjuds till kräftkalas och man kommer osökt in på frågeställningarna om vad det egentligen var i glasen? Man ser ,under denna långa filmsekvens, en Edvard Persson som aldrig slutar le ! Men det skall man ju inte göra under dylika tillställningar !!

 

Efter filmen följde vits tombola där Grosshandlare Lindberg levererade glada historier till förvånade vinnare(?). Härliga priser, strålande priser !

 

Kvällens final blev naturligtvis Pensionat Paradiset. En film som inte behöver någon mer presentation men det kan sägas att när Thor, som operasångaren Don Carlos, klipper till med " En äkta mexikanare " så sjöngs det med på Turisten så vi trodde taket skulle lyfta !! Vi gladde oss extra åt Folke Hellebergs insats och enlig Lars-Eric så skulle Folke varit väldigt glad för den positiva uppmärksamhet filmen idag har fått !

 

Stämningen var nu på topp och Turistens fina service och utmärkta utbud av Pilsner gjorde att den avslutande auktionen blev en livlig tillställning ! Allt såldes till fina priser där avkastningen går till välgörande ändamål enligt Grosshandlare Lindberg !

 

Aftonen avslutades med en trevlig middag och därefter dans och sång till livs levande musik !! ...jag menar det...

 

Tack alla som var delaktiga i denna festival på olika sätt, speciellt tack riktas till Lars-Eric för lånet av materiel och framför allt alla trevliga samtal, tack Hanna och Sven-Arne som har gett service och trivsel ett ansikte och tack våra Kumlaresenärer (nej...de bodde på utsidan).

Nu kommer T.O.F.S att utvärdera helgen och om allt går rätt så hoppas vi på en fortsättning nåsta år !

 

Låt oss gärna veta om Ni saknar något eller har tips och idee´r som kan göra festivalen bättre !

 

Jag menar det !!

 

Direktör Nilsson

T.O.F.S

Relaterade länkar

Av: Ritchie

Datum för publicering

  • 2007-09-23
Anmäl
2007-09-23 18:59 #1 av: mondeo
 

Det var verkligen en härlig Pilsnerfilmfestival!

Folkligt, Festligt och fullsatt (nästan). Två av de bästa filmerna i pilsnerfilmgenren fick vi avnjuta och att få sjunga med i de kända melodierna höjde verkligen stämningen.

Medlemmarna i Thor Modéen sällskapet och även flera av besökarna hade klätt upp sig i tidsenliga kläder och det gjorde att man flyttades tillbaka till 1930 och 40-talet. Förutom damerna förstås så var nog Grosshandlare Lindberg i sin bruna kostym med matchande hatt, käpp och portfölj den elegantaste.

Om detta var första årets Pilsnerfilmfestival hur ska då inte nästa års festival bli!

Den ser jag fram emot.

Jag hade fått förmånen att få träffa sällskapet T O F S innan festivalen började. Det var en omtumlande upplevelse att träffa dessa underbara galningar med betoning på underbara. Här haglade kvickheter och roliga historier men i botten fanns alvaret om att bevara denna kultur och minnet av Thor Modéen.

Tack T O F S för en inspirerande och rolig dag, hoppas jag får träffa er igen. 

Mondeo

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2007-09-24 10:38 #2 av: Lars-Olof

Jag menar det...

Grosshandlare Lindberg

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2007-09-24 14:17 #3 av: Kaj

ja tack alla som kom och gjorde dagen till en upplevelse. Det var full fart hela tiden och kvällen blewv riktigt lyckad precis som man kunde förvanatat sig

Anmäl
2007-09-24 17:40 #4 av: LASSER

Schysst ställe, det där Turisthotellet!!! Jo, ja menar det!Cool

Anmäl
2007-09-25 00:09 #5 av: Hanna-Kristina

Ett strålande initiativ!

Tack för filmsmörgåsbordet där man sannerligen inte behövde pensionatsarmar för att få sig ett antal riktiga godbitar till livs!

Jag är alldeles övertygad om att ni fyller en hel salong nästa år, om ni väljer att gå den publika vägen.

Vid hemkomsten var jag så pass inspirerad att jag färdigställde 1 stycke monolog med påföljande sångtext till nästa års revy...

Tack också till de gästvänliga ägarna av turisthotellet!

Kristina

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.