Allmänt

Jag är född i rätt århundrade men i fel decennium.

2007-10-14 18:44 #0 av: mondeo

Varför? Och svaret är naturligtvis: Fråga dina föräldrar, men tänk att få slå en filosofisk frivolt och ändra på historien.

Jag skulle vilja vara född på 1910 talet så jag som vuxen hade kunnat få se och uppleva alla 30, 40 och 50 talets giganter. Skulle nog gärna vilja ha med mig lite nutid förståss, tänk om det funnits TV på den tiden.
Alla humor program t.ex. Parlamentet, Timeout, Extra-Extra och allt vad de heter. Vilka hade varit de absolut största stjärnorna i dessa program naturligtvis improvisationens och infallens bägge mästare; Thor Modéen och Åke Söderblom.

Begrunda alla dessa soffprogram, tänk att på -40 talet fått samla skönheter i soffan som Annalisa, Sickan, Gaby, Tutta, Alice, Eva, Inga och Julia Caesar (nåja). Jag hade blivit en riktig soffpotatis och tittat på TV för jämnan.

Tänk att fått sett en lång intervju med John Botvid där han berättade om sitt liv och om sina filmer det enda farliga med det skulle väl vara att han mitt under intervjun "Kom bott".

Ingen hade suttit på några rättigheter när det gäller filmerna utan en filmkanal hade naturligtvis funnits med bara Pilsnerfilm. Ljuva tanke!

Dåtidens Vetenskapens Värld hade naturligtvis haft ett inslag med Eric Karlsson, racerbåtsförare (Folke Helleberg) där han hade visat upp och förklarat allt om sin nya karburator som han ska använda på sin båt vid snurretävlingarna på söndag.  

För att inte tala om alla dagens matlagningsprogram, då hade det räckt med ett program där Erik "Bullen" Berglund hade fått visa upp sin Pilsnerkorv och kvinnorna hade dånat: Släng dig i väggen Tina!

Visst var det bättre förr!

 

 

 

 

 

Relaterade länkar

Av: mondeo

Datum för publicering

  • 2007-10-14

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2007-10-14 23:25 #1 av: Lars-Olof

Ja, och Benkt-Åke Benktsson har varit programledare för Här är ditt liv...

Kalla fakta hade blivit ersatt med det undersökande magasinet Schajas.

Helt underbar artikel!

Jag tänkte också att våldet i samhället hade varit obefintligt om pilsnerfilmen fått råda. "De skulle vara Colorado claro" bara.

Nästa år hoppas vi att pilsnerfilmen blir nominerad till Nobels Fredspris.

Grosshandlare Lindberg 

 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2007-10-16 16:08 #2 av: mondeo

Det var en väldigt bra vinkling på hur man kan komma till rätta med våldet.
Att en operasångare vid namn Don Carlos hade lösningen det tror jag ingen hade tänkt på.

Tänker man bara efter så har nog pilsnerfilmen lösningar på de flesta problem.

Mondeo

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2007-10-16 18:38 #3 av: Hanna-Kristina

En bättre värld
Tack för artikeln, mondeo.
Det var synnerligen trevlig, och tänkvärd, läsning.

Du berör också varför vi älskar dessa "pilsnerfilmer". Mina tankar kring det är: Nog är det så att de liksom kommer från en bättre värld och påminner om tider vi stundom önskar att vi kunde återskapa. De reflekterar tider då ett gott hjärta värdesattes och hjälpsamhet var en eftersträvansvärd egenskap och det goda belönades. Samtidigt som humorn var snäll.
Visst vill vi föra dessa filmer vidare till nya generationer!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.