Pilsnerfilm på bio

Kyss henne! - Vilken fantastisk föreställning

2008-01-01 21:39 #0 av: Lars-Olof

Kyss henne! av Weyler Hildebrand, Sv 1940 med Annalisa Ericson, Thor Modéen, Åke Söderblom, Hjördis Petterson. 90’. Annalisa i duschen i fartfyllt lustspel där kolerisk revvydirektör på ruinens brant gör anonym balettflicka till primadonna. Annalisa Ericson och Leif Furhammar inleder.

 En av de roligaste pilsnerfilmerna visas på söndag 13 januari kl. 14.30 på biograf Sture i Stockholm.

Missa inte den bejublade inledningsscenen med Annalisa i duschen samt den underbara vansinnesdansen med Sveriges största komikerpar; Tosse och Åke.

...resten är historia. Jag menar det! 

Relaterade länkar

Av: Lars-Olof

Datum för publicering

  • 2008-01-01

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2008-01-03 20:08 #1 av: mondeo

Oj,Oj, Oj och med Annalisa och Leif Furhammar som inleder och "Kyss henne" är ju en av mina favoritfilmer också.

Det är ju lite långt att åka till Stockholm T o R för att titta på en film.

Jag får sitta här i Munkedal och gråta en skvätt i stället.

Tänk om ni som har förmånen att få vara med om detta evenemang hade kunnat spela in på film eller band vad Annalisa och Leif berättade och sedan lagt ut det här.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2008-01-08 20:54 #2 av: Curly-Lou

javisst är det helt fantastiskt!

Jag instämmer även i klagosången över att inte vara på plats. om jag inte liftar upp i ren förtvivlan. Det är vansinne att missa..kanske får det bli sång på gatan i veckan för att tjäna ihop till en tågresa till hufvudstaden.


Anmäl
2008-01-13 22:38 #3 av: Lars-Olof

I en fullsatt biografsalong bjöds det på storvulen underhållning. Det var i likhet med en stor galapremiär med mycket kändisar och flera representanter från media och olika intresseföreningar.

Annalisa Ericson, Gaby Stenberg, Bert-Åke Varg, Louise Edlind, Inger Nilsson, Arne Weise, My Holmsten m fl var på plats.

Filmprofessor Leif Furhammar inledde filmvisning med att berätta om de olika aktörerna i filmen. Hr Furhammar fick stora applåder  när han citerade Bergman om att de styrande måste förstå att bevara filmer med sådana personligheter som Thor Modéen och att pilsnerfilmer måste visas för dagens ungdomar. Därefter följande en charmig intervju med en härligt pigg Annalisa, där hon bl a berättade om nakenchocken i början på filmen, med orden att det blev värre med åren. Hon förklarade även hur dansanta hennes partners var i filmen. Det var en lätt match att slänga upp Åke på ryggen, avslutade hon med, i samband med slutkyssen.

Filmen visades under namnet Klackarna i taket. Den hette så innan den fick namnet Kyss henne! Men den borde ha hetat Kyss honom! sa hr Furhammar. Och ni kommer förstå varför...

Vilken succé! Samtliga 150 platser var utsålda.

Åh, vad vi skrattade... 

 
 

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2008-01-22 11:57 #4 av: Ritchie

jag menar det...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.