Allmänt

Thor Modéen-kalender januari 2010 - nu prissänkt.

2010-01-09 19:43 #0 av: Lars-Olof

På min fråga om vad som gjorde Thor till sybarit och vad som skapade Thors välbefinnande, svarade Margareta Perby: "Thor och familjen gillade m a t."

  Thor och familjen gillade m a t - älskade att laga mat, älskade att äta mat, och framför allt, älskade att äta mat tillsammans. Det hände att far satte in en annons i tidningen och bjöd in till julbord. Alla var välkomna.

Vid vissa tillfällen firade Thor sin födelsedag tillsammans med Åke Söderblom och Elof Ahrle. Ja, dom fyllde år ju nästan samma dag, Åke den 20 januari, Elof den 21:a och hr Modéen själv den 22 januari. Tänk att få närvaro på en dylik tillställning. 

Framåt småtimmarna serverades det vickning, mellan halvtolv och till två, tre på morgonen beroende kvällens tidigare evenemang.

  Pytt-i-panna skulle det vara. Spelade egentligen ingen roll vad klockan var. Pytt-i-panna var bestämt. Och med stekt ägg och rödbetor. Snaps och givetvis pilsner serverades till, avslutade Margareta

Nu prissänkt!

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-01-10 17:54 #1 av: mondeo

Härligt att få historier från en så säker källa.

Det är nästan så man längtar till himlen för där sitter väl dessa sybariter Thor, Åke och Elof och smörjer kråset nu.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2010-01-11 13:23 #2 av: mondeo

Apropå sybarit så far hr Modéen påsken 1937 runt i Stockholm som en galning, vilket inte var ovanligt på de stora helgerna för flera av våra största artister.

Basen hade han på Södran därifrån i högsta fart till Rexbiografen sedan vidare till Auditorium och i ilfart till andra biografer för små korta uppträdande. När han kommer tillbaka till Södran så utbrister han:

"Man ska inte ha en melodi, man ska ha ett bageri med varma runda bullar i".  

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.