Allmänt

Grattis Alice Babs!

2010-01-25 23:22 #0 av: Lars-Olof

26/1 fyller Alice Babs år och samtidigt släpps en dvd - Naturröstens hemlighet. Filmen kan beställas från lasse.zackrisson@telia.com på Vax Records

I flera av dagens tidningar skriver de om porträttfilmen med och om Alice Babs som idag släpps officiellt på DVD. Vill du se filmen på stor duk så har vi imorgon en visning på Bio Rio vid Hornstull i Stockholm, tisdag den 26 januari kl 18, där DVD-filmen också kommer att säljas till rabatterat pris. Än finns det biljetter kvar. Beställ biljetter via deras hemsida: http://www.biorio.se/

I  dagens Svenska Dagbladet finns följande artikel med anledning av att filmen finns på DVD!   Lasse Zackrisson, journalist och musiker, vars nyutkomna film Naturröstens hemlighet skildrar Alice Babs 70 år i musiken. Vad är det som gör Alice Babs så unik? -Hon är ett musikaliskt geni, kan man säga. Hon har en musikalisk intuition som är otrolig. När hon började jobba med Duke Ellington 1963 blev hon därför inte en sångerska till honom, utan en jämbördig partner. Även på Louis Armstrong gjorde hon ett stort intryck, så när deras turnéer sammanstrålade brukade han alltid söka upp henne. Vad ville du skildra i din dokumentär? -Jag gjorde en radioserie i P4 när hon fyllde 80, efter det kände jag att det finns en historia som aldrig är berättad. Alice har utmanat Sverige mer än vad Beatles och Elvis gjorde på sin tid, och när hon slog igenom bildades ett hundratal anti-Babs-föreningar som tyckte att hon stod för en dålig ungdomskultur. Det motstånd Alice mötte som ung är bortglömt idag. Vilken bild tecknas av människan Alice Babs? -Hon har alltid stått på sig. När hon var 16 år och blivit folkparksidol ville filmindustrin göra en film om fenomenet Alice Babs. De ville stajla henne och noppa ögonbrynen, men då sa hon bara "Om jag inte duger som jag är, då kan det vara". Vad ser hon själv som sin största stund i karriären? -Samarbetet med Duke Ellington var något alldeles extra, redan när hon var 17 var hennes högsta önskan att sjunga med honom. Hon har varit med om hela den svenska jazzhistorien.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-01-27 22:46 #1 av: Lars-Olof

Ekmansällskapet och TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet (Thor Modéens vänner) överlämnade blommor till Alice på hennes födelsedag.

En födelsedag kan ju förfärlig, tråkig, och...alldeles...alldeles underbar.

Enligt uppgift blev Alice väldigt glad.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.