Allmänt

Oss baroner emellan-snart på dvd

2010-05-03 00:05 #0 av: Lars-Olof

Skål på're, hej på're, tjenare! Storvulna nyheter! Nu kommer ännu en pilsnerfilm på dvd. 5 maj släpps Oss baroner emellan från 1939. Rekommendation: Köp! www.discshop.se

Förvecklingskomedi med Thor Modéen!

Gustaf Adolf Lejoncloo är en äkta baron som under en bilfärd blir av med sin resväska. Småskojaren Jönsson-Hammarlöf-Bratt hittar väskan och utger sig för att vara baronen för att få husrum på en herrgård. När de bägge männen sedan råkar på varandra och den äkta baronen låtsas vara en sekreterare börjar förvecklingarna....

Medverkande: Adolf Jahr, Tollie Zellman, Thor Modéen m fl

Tollie Zellman tycker jag är väldigt rolig i denna film

Pressreaktioner från när det begav sig
DN (Jerome): "Skada att Jahr har så svårt att få bra manuskript. Att han inte precis är född till baron är ju inte hans fel och skulle väl inte häller i filmens långa lopp ha betytt så mycket, om där funnits material för en stor och stark och numera lagom nerbantad karl att göra något av. Kärlek vid första ögonkastet och sillsallad på gammalmodigt fjäsk för fina namn är inte mycket att komma med. Inte ens som satir. Ibland blev det också bara hr Jahrs två charmanta tandrader att titta på.
Det hyggliga slutresultat som trots detta kan noteras får i hög grad skrivas på regissör Ivar Johanssons konto. Han har satt något så när hyfs på filmens umgängeston. Och direktör Sandrew har bestått en flott uppsättning, så att man verkligen fick intrycket att herrskapet Blomkvist var på särdeles grön kvist. Filmen har även fått en utmärkt ensemble. Fröken Tengroths enkla, rara och okonstlade flicka är en god tillgång. I en andraplansroll visar Thor Modéen att han också kan spela film utan att chargera. Hans prestation som artisten Sällberg hörde faktiskt till filmens bästa. Även fru Zellman undvek, så långt det sig göra lät, att slå över i farskomiken. Gösta Cederlund och Hilding Gavle voro slutligen utmärkta."

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-05-04 12:43 #1 av: mondeo

Rekommenderas verkligen! Mycket sevärd.

Vill absolut tro att vi entusiaster genom enträget malande om dessa gamla filmer får bolagen att ge ut dom på skiva.

"Birollsinnehavare"
Birollssällskapet "BIRA"

Anmäl
2010-05-06 13:05 #2 av: Trint

Skojare och schajaser, de där disktjopparna. Slut i lager! Va! Släppt den 5:e och slut den 6:e. Stor försäljning på gång? Eller litet, litet lager kanske.

/Per

Anmäl
2010-05-06 16:47 #3 av: Lars-Olof

Ja, det visar ju vilken enorm genomslagskraft pilsnerfilm.ifokus.se har. Om ni inte visste det sen tidigare... 

 

Psst! Du kan köpa av mig för 500 spänn styck!  

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-05-06 22:27 #4 av: bowisen

Jag förhandsbokade den på Discshop för någon månad sedan och fick den idag, men har inte hunnit titta på den än. Sannolikt tror Discshop att det är så dålig efterfrågan på pilsnerfilmer att de bara beställt hem till oss som förhandsbokat och kanske några enstaka ex till. Men jag antar att det trots allt går att beställa även om det tar några dagar extra, värre är det då med de pilsnerfilmer som de haft men som utgått helt.

Anmäl
2010-05-06 23:45 #5 av: Lars-Olof

Det är ju nästan frågan om vi ska börja stödköpa? Jag tror jag måste ta kontakt med Sandrews och höra om vi kan distribuera på pilsnerfilm.ifokus.se.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-05-07 10:28 #6 av: Trint

Jag ska absolut köpa den. Även om jag har den på både VHS och DVD, hemmagjorda.

Anmäl
2010-05-23 16:58 #7 av: Lars-Olof

Det går fortfarande att inhandla Kärlek och störtlopp samt Magistrarna på sommarlov.

Viktigt är att använda rätt sökbegrepp på Discshop.se; Thor Modéen eller Thor Modén - det blir nämligen olika svar.

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2010-05-23 20:57 #8 av: Trint

Å vad får man för en Thor Modén då..?

Anmäl
2010-05-23 20:58 #9 av: Trint

Var tvungen att kolla. De bidde ingenting!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.