Lär dig laga "Bolsjeviker" med Bullen Berglund
I Bullens Kokbok från 1930 kan du uppleva Erik Bullen Berglunds kulinariska mångfald. Han blandar gåsleverpuré, smör och tryffel till "Surprises Périgords" rakt före det handfasta receptet på "Svinhuvudsylta".
Recept "Bolsjeviker" beskrivs karaktäristiskt på följande sätt,
Man skär ett litet lock på stora
tomater,
gräver ur dem med en tesked och fyller dem med
**färsk, rysk kvaiar
** sätter
**det gula, halva skalet av en citronskiva
** som grepe över tomaten och serverar "bolsjevikerna"
iskalla på silverfat, garnerat med
persilja.
Vidare kan man hitta det efterlängtade receptet på Lungmos.
Man skär upp
lungor och hjärta av kalv (eventuellt får eller svin!)
och låter det draga ur i
kallt vatten…
Ursäkta men jag tror jag stannar där
Relaterade länkar
Av: lars-olof
Datum för publicering
- 2006-03-14
Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet
Rysk kaviar och Lungmos! Ja den kombinationen var inte och leka med