Bullen Berglund

Lär dig laga "Bolsjeviker" med Bullen Berglund

2006-03-14 23:34 #0 av: Lars-Olof

I Bullens Kokbok från 1930 kan du uppleva Erik Bullen Berglunds kulinariska mångfald. Han blandar gåsleverpuré, smör och tryffel till "Surprises Périgords" rakt före det handfasta receptet på "Svinhuvudsylta".

Recept "Bolsjeviker" beskrivs karaktäristiskt på följande sätt, 

   Man skär ett litet lock på stora
 tomater,
   gräver ur dem med en tesked och fyller dem med
färsk, rysk kvaiar
   sätter
det gula, halva skalet av en citronskiva
   som grepe över tomaten och serverar "bolsjevikerna"
   iskalla på silverfat, garnerat med
persilja.

Vidare kan man hitta det efterlängtade receptet på Lungmos.

   Man skär upp
lungor och hjärta av kalv (eventuellt får eller svin!)
   och låter det draga ur i
kallt vatten...

Ursäkta men jag tror jag stannar där

 

 

 

 

 

Relaterade länkar

Av: lars-olof

Datum för publicering

  • 2006-03-14

Grosshandlare Lindberg
TOFS, Thor Odert Folke Sällskapet

Anmäl
2006-03-15 12:29 #1 av: Kaj

Rysk kaviar och Lungmos! Ja den kombinationen var inte och leka medSkrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.